Blog en podcast

Podcasts

Luister de podcasts over de master Leren en Innoveren.

 

 

Blogs en nieuws

Nieuwsoverzicht

Echt belangrijk

20 november 2017 Blog albert koster, blog

De ene dag zit ik in de collegebanken na te denken over een hiërarchisch activiteitenmodel, vervolgens spring ik met eerstejaars leerlingen op een trampoline, dan vergader ik met collega’s over een kleurentest en twee dagen later loop ik door Sint-Petersburg met camera in de hand.

Echt belangrijk

Men zegt dat de herfst een turbulent seizoen is vanwege wind, regen, blaadjes, hagel en de eerste nachtvorst. Maar ik denk dat het meer met de agenda te maken heeft.

Lekker die afwisseling, maar je kunt soms zo weinig tijd besteden aan dingen die echt belangrijk zijn, zoals het waarom en hoe van je leraar-zijn. De opleiding biedt hierin gelukkig een vast baken. Een anker misschien. Waar zijn we ook al weer mee bezig? Een studie doen naast een fulltime baan is niet altijd gemakkelijk. Er is veel te doen op de school waar ik werk. Bijeenkomsten op de MLI (liefkozend Emily genoemd) motiveren echter, geven focus en richting. En het mooiste is nog wel: alles wat ik hier doe, heeft direct nut op het werk!

Maar nu moet ik eerst een paar giechelende leerlingen, die maar al te graag de aandacht krijgen, weer van de gang af jagen… Echt belangrijk!

Geschreven door Albert Koster, student Leren en Innoveren