Blog en podcast

Podcasts

Luister de podcasts over de master Leren en Innoveren.

 

 

Blogs en nieuws

Nieuwsoverzicht

Kleur(loos)

23 maart 2018 Blog Albert Koster

Het regent niet echt, het is ook niet droog. In de grijze miezer rij ik naar de Marnix Academie. Vandaag een college over het Assessmentdossier, hiermee laat je je ontwikkeling tot teacher leader zien.

Kleur(loos)

Heel belangrijk natuurlijk, maar ik ben er met mijn hoofd niet helemaal bij. De harde kou van de afgelopen winter is voorbij; het voorjaar lijkt voor de deur te staan. De natuur is nog vrij kleurloos, zie ik door het raam wanneer ik aan mijn zwarte koffie zit. In het college een video, waarin pinguïns in een zwart-witte wereld op hun manier ook aan innovatie doen. Best geinig, eigenlijk… Wereld in transitie

Net als de pinguïns heb ik ook de hele winter dichtbij mijn collega’s gezeten, de blik naar binnen gericht en samen aan een innovatie gewerkt. Samen hebben we nieuwe dingen uitgeprobeerd, dit geëvalueerd en samen geleerd over hoe onze kwaliteit kunnen verbeteren. Wat is er vergeleken met een half jaar geleden al veel gebeurd, wat heb ik allemaal wel niet gedaan? Het is eigenlijk best wel goed om daar nu bij stil te staan. Dat is het mooie van deze opleiding; blijkbaar weten ze hier precies wat je nodig hebt, voor je het zelf al weet. Ik hoor in het college hoe je met kleurtjes kan aangeven hoe je genummerde competenties in kaart kan brengen en zie buiten de zon doorbreken. De lente staat voor de deur!