Blog en podcast

Podcasts

Luister de podcasts over de master Leren en Innoveren.

 

 

Blogs en nieuws

Nieuwsoverzicht

Ervaar hoe het is om de Master Leren en Innoveren te volgen!

31 januari 2020 Blog proefstuderen

Wil je echt ervaren hoe het is om de Master Leren en Innoveren aan de Marnix Academie te volgen? Kom dan proefstuderen! Tijdens het proefstuderen kun je je verdiepen in de master. Samen met andere proefstudeerders volg je colleges van de opleiding en maak je verschillende opdrachten. Op deze manier krijg je een goede indruk van de master en het onderwijs aan de Marnix Academie.

Ervaar hoe het is om de Master Leren en Innoveren te volgen!

Drie redenen om te komen proefstuderen

  1. Je volgt samen met andere studenten verschillende colleges bij de Master Leren en Innoveren. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van de opleiding en het onderwijs aan de Marnix Academie.

  2. Je bezoekt de school en proeft de sfeer van de master.

  3. Na het proefstuderen kun je beter bepalen of de opleiding aansluit bij jouw interesse en capaciteiten. 

Krijg een echte indruk
Proefstuderen is bedoeld voor aanstaande studenten die al verder in het studiekeuzeproces zijn. Wanneer je benieuwd bent naar de inhoud van de master of gewoon al wilt beginnen is het proefstuderen bij de Master Leren en Innoveren echt iets voor jou.

Wanneer je komt proefstuderen, volg je een speciaal georganiseerd programma. Dit programma bestaat uit drie proeflessen en begeleiding van onze docenten. In drie avonden nemen we je mee in thema’s zoals als onderzoeken, wat is innoveren en wat is professionaliseren. Samen met andere proefstudeerders ga je aan de slag met deze onderwerpen en maak je opdrachten. Op deze manier krijg je inzichten in de master en wat dit voor jou kan betekenen. 

Maak kennis met praktijkvaardigheden

Tijdens het proefstuderen krijg je niet alleen inzicht of de opleiding wel bij jou past. Ook maak je kennis met de vaardigheden die je nodig hebt voor een masterstudie zoals:

  • Wat is belangrijk bij het doen van onderzoek?

  • Wanneer is iets wat je leest waar en niet waar?

  • Hoe en waar vind ik een (Engelstalig) wetenschappelijk artikel en hoe moet je dit lezen?

  • Hoe schrijf je een goede position paper?

Wanneer kom jij proefstuderen?

Kun je niet wachten om met deze opleiding te beginnen of wil je nog iets meer van de Master Leren en Innoveren weten? Meld je dan aan voor het proefstuderen.