Festival

Festival

Zaterdag 10 november vieren wij 10 jaar Master Leren en Innoveren in Utrecht. Dit doen wij met het Festival Leren & Innoveren met Lef. Een dag vol van activiteiten, muziek, verhalen en gesprek.

Wij nodigen u van harte uit voor dit evenement.

Meedoen met het festival?

Ga hier naar het aanmeldformulier.

Programma

9.00    Inloop en ontmoeting    
9.45    Opening door Joke Snippe
10.00    Masterclass door Geert Kelchtermans
11.00    Werkplaats door    Alumni
12.00    Lunch en ontmoeting
13.00    Masterclass door Rob Martens
13.45    Aanbieden jubileumboek
14.00    Bespiegelend verhaal door Bas van den Berg
14.45    Werkplaats door Docenten
15.45    Pauze
16.00    Afscheid Bas van den Berg
17.00    Receptie/borrel

Grondig, eigenzinnig en creatief

Met deze drie woorden typeren wij de inventieve professionals die opgeleid zijn en worden binnen de 2-jarige master Leren en Innoveren (MLI).

Op zaterdag 10 november vieren wij met een festival dat onze MLI tien jaar bestaat en ruim 400 eigenzinnige professionals heeft afgeleverd. Professionals die in hun eigen school vorm geven aan en leiding geven aan vernieuwend onderwijs, waardoor leerlingen tot dieper leren komen.

Op het festival Leren en Innoveren met Lef staan deze inventieve professionals in de spotlights. Twintig van hen laten de bezoeker aan den lijve ervaren op welke wijze zij vernieuwend bezig zijn in hun eigen context.

 

Twee masterclasses van topdocenten van naam, prof. Geert Kelchtermans uit Leuven, en prof. Rob Martens van partnerorganisatie NIVOZ, geven het geheel een extra cachet. En voor Bas van den Berg zal het de laatste keer zijn dat hij een verhaal houdt als oud-academic director van de MLI. Dit keer wordt dat een ‘3-D-verhaal’.

 

 • Ruimte voor ontmoeting
 • Delen van kennis, kunde en ervaring
 • Elkaar inspireren en uitdagen
 • Werkplaatsen Alumni: voorbeelden van nieuwe onderwijspraktijken.
 • Werkplaatsen Docenten: samen leren, innoveren en professionaliseren
 • Masterclasses door
  • Prof. Dr. Geert Kelchtermans, hoogleraar faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Hoofd centrum voor onderwijsvernieuwing en ontwikkeling van leraar en school
  • Prof. Dr. Rob Martens, hoogleraar Welten instituut van de Open Universiteit en wetenschappelijk directeur van het NIVOZ
 • Verhaal en vertoog dr. Bas van den Berg, academic director MLI 2008-2018
 • Aanbieden jubileumbundel Tien jaar MLI-Utrecht

 

 

Aansluitend nemen wij na 14 jaar afscheid van Bas van den Berg, onze Lector Dynamische Identiteitsontwikkeling (DIO), academic director van de MLI, trainer en docent bij het Marnix Onderwijscentrum en senior onderzoeker bij het Marnix Innovatiecentrum.