Opleiding » MLI in het kort

Wat is de Master Leren en Innoveren
De Master Leren en Innoveren is een tweejarige deeltijd hbo master, waarin leren en innoveren in de onderwijspraktijk centraal staan.
Lees meer over Master Leren en Innoveren

Voor wie?
Ben jij een ambitieuze leraar en wil je in jouw schoolorganisatie (po, vo, mbo en hbo) innovaties op gang brengen en implementeren? Volg dan deze master die je opleidt tot teacher leader.
Lees meer over de doelgroep

Studiebelasting
De deeltijdopleiding duurt twee jaar en heeft een studiebelasting van 60 EC in totaal. Per jaar is dat 30 EC, wat overeenkomt met 840 uur. Inclusief contacttijd geeft dit per week een gemiddelde studielast van 20 uur. Per week moet je één dag beschikbaar zijn voor colleges, leerkringen of praktijkopdrachten. Er wordt uitgegaan van 40 studieweken in een studiejaar.
De Master Leren en Innoveren is geaccrediteerd door de NVAO.
Lees meer over master in deeltijd 

Programma 
Het programma bevat deze onderdelen:

  • persoonlijke begeleiding tot teacher leader;
  • (onderzoeks)praktijkopdrachten in je eigen school
  • colleges, workshops en tutorgroepen;
  • het schrijven van een eindscriptie (thesis).

Lesdagen en lestijden
Studiedag in 2020-2021: donderdag van 9.30 tot 16.30 uur

Kosten
Het wettelijke collegegeld voor 2020-2021 bedraagt € 2.143,–. Voor de student die eerder een master in onderwijs/zorg heeft gevolgd bedraagt het instellingscollegegeld € 7.350,–. Het collegegeld is inclusief materiaalkosten, maar exclusief boeken (eerste jaar ca. € 450,– en tweede jaar ca. € 250,-).
De MLI is een bekostigde opleiding, waar bovendien de Lerarenbeurs voor kan worden aangevraagd. Lees meer over de Lerarenbeurs.

Leslocatie
De centrale leslocatie is de Marnix Academie in Utrecht. Hier vinden de colleges en masterclasses plaats. De (on) begeleide leerkringen kunnen ook op de andere hogescholen plaatsvinden.
Lees meer over de leslocatie.

Direct inschrijven!

Kijk ook eens bij de andere masteropleidingen van het Radiant samenwerkingsverband:
Master Passend Meesterschap
Master Onderwijs en Technologie