Voorlichting

Ben jij een ambitieuze leraar en wil je binnen jouw school innovaties op gang brengen en implementeren? Vind je nieuwe ontwikkelingen en veranderingen in het onderwijs belangrijk? Dan is de Master Leren en Innoveren iets voor jou!

Bij de Master Leren en Innoveren (MLI) staat het onderwijs in je eigen groep en school centraal. De opleiding verhoogt je professionaliteit van jou als leraar. Je leert wat je kunt vernieuwen in jouw school en op welke manier je dat samen met je collega’s kunt realiseren.

Waarom de Master Leren en Innoveren?

De Master Leren en Innoveren wordt gegeven op de Marnix Academie in Utrecht. Waarom je deze opleiding juist hier zou moeten volgen? 

✓ Bij ons leer je in kleine groepen
✓ 83% van de studenten die de opleiding heeft gevolgd, raadt de master aan
✓ Jouw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal.
✓ Door de centrale ligging is de school goed te bereiken
✓ Je raakt geïnspireerd door de nauwe samenwerking met collega’s van andere scholen. 
✓ Je kunt de master volgen met een Lerarenbeurs of Teambeurs.

Heb je interesse in deze master? Kom dan naar de volgende voorlichting op de Marnix Academie in Utrecht. Opleidingscoördinator Marian van Popta en onze studenten vertellen je graag meer over de master.

In verband met het Corona-virus, zijn de geplande voorlichtingsbijeenkomsten t/m 6 april afgelast!

Voorlichting Master Leren en Innoveren op 14 april (online)

Geef jij les in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het mbo of het hbo? Dan is de Master Leren en Innoveren zeer relevant. Laat je verder informeren tijdens onze online voorlichting in Utrecht op dinsdag 14 april om 19.30 uur. De voorlichting zal in aangepaste vorm worden georganiseerd, informatie over het programma en hoe je kunt inloggen volgen.
Tijdens deze voorlichting krijg je informatie over de master en  kun je vragen stellen aan docenten. Kom erachter of de master bij jou past, wat deze voor je kan betekenen en of de master kan bijdragen aan jouw toekomst als leraar.

Dit vonden bezoekers van onze voorlichtingsbijeenkomst:

‘Zelden ben ik zo enthousiast geweest over de voorlichting van een opleiding. Een duidelijk en inspirerend verhaal. Het geeft de indruk van een bijzonder leerzame en gemoedelijke opleiding!”

“De presentatie was uitgebreid en duidelijk. Er werd ruim voldoende informatie gegeven over de opleiding. Ik ga me aanmelden voor de Master Leren en Innoveren omdat ik innovatie belangrijk vind. De opleiding biedt me de theoretische verdieping.”

Inhoud van de voorlichting:

De voorlichtingsbijeenkomst voor de MLI wordt gehouden op de Marnix Academie in Utrecht. Het programma ziet er als volgt uit:

Oriëntatie op de opleiding:

 • Wat houdt de master Leren en Innoveren in?
 • Welke boeken worden gebruikt?
 • Is het programma in het Engels?
 • Hoe vaak zijn er studiedagen?
 • Wat voor soort studenten zijn er in de opleiding?
 • Wat is de kwaliteit van de opleiding?

Informatie over de opleiding:

 • Voor wie is de opleiding?
 • Waartoe word je opgeleid?
 • Wat kun je ermee in het onderwijs?

Informatie over de intakeprocedure en de vereisten:

 • Hoe kun je je aanmelden?
 • Welke documenten moet je aanleveren?
 • Hoe schrijf je een position paper?
 • Wat wordt er besproken in het intake-gesprek?