Tegemoetkoming studiekosten

Er zijn verschillende manieren om een tegemoetkoming van je studiekosten te krijgen. Wist je dat je in aanmerking kunt komen voor een lerarenbeurs die jouw master vergoed? Daarnaast kun je ook gebruik maken van de levenlanglerenkrediet lening.

Wat is de lerarenbeurs?

Elke leraar heeft een keer in zijn loopbaan in het onderwijs recht op de lerarenbeurs, waarmee hij zijn professionele niveau kan verhogen of zich kan specialiseren.

Aanvragen lerarenbeurs

De lerarenbeurs kan alleen aangevraagd worden voor een masteropleiding. Voor de Master Leren en Innoveren kun je de lerarenbeurs ook aanvragen. De aanvraagronde loopt van 1 april tot 15 mei. Je kunt de aanvraag doen op de site van DUO.

Studievoucher

Kreeg jij voor het eerst studiefinanciering in de periode september 2015 tot en met augustus 2019? En viel jij toen onder het nieuwe stelsel van studiefinanciering (leenstelsel)? Dan krijg je na het behalen van je diploma een studievoucher.

Je krijgt dan korting op het collegegeld. De studievoucher is een tegoed van ongeveer € 2.000,- voor een nieuwe opleiding. Het moet een geaccrediteerde opleiding zijn in het hoger onderwijs (voltijd, deeltijd, duaal of modulair) in binnen- of buitenland. Je krijgt het bedrag niet uitbetaald, maar als korting op je collegegeld. Lees hier meer over de studievoucher.

Levenlanglerenkrediet

Het levenlanglerenkrediet is qua vorm vergelijkbaar met het collegegeldkrediet. Studenten kunnen terecht bij DUO voor het lenen van les- of collegegeld voor opleidingen in het hoger onderwijs. Zie voor meer informatie: levenlanglerenkrediet DUO

Heb je al een master gevolgd? Dan kun je eventueel je master bekostigen uit de lumpsum gelden voor personele kosten van je school of organisatie.

Veelgestelde vragen tegemoetkoming studiekosten

Ja. Als je al begonnen bent met je bachelor- of masteropleiding kun je ook in aanmerking komen voor de lerarenbeurs.

Ja, je kunt de lerarenbeurs alvast aanvragen en je later inschrijven bij de opleiding.

Meer weten over de master?

Wil je meer weten over de master en echt ervaren hoe het is om deze te volgen? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst. 

 

Meld je aan voor de voorlichtingsbijeenkomst