NSE 2023: Studenten positief over de MLI

MLI NSE 2023

Studenten van de Master Leren en Innoveren zijn net als voorgaande jaren positief over de kwaliteit van hun opleiding aan de Marnix Academie. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023, die begin dit jaar is uitgevoerd.

Mooie scores in de NSE

Uit de resultaten van de NSE 2023 blijkt dat de Master Leren en Innoveren in het algemeen nog hoger is beoordeeld dan vorig jaar. Opvallend is dat de scores van de MLI van de Marnix Academie op alle kernthema's hoger liggen dan het benchmark. De algemene tevredenheid van de kwaliteit van de master beoordelen de studenten met een 4,33 op een vijfpuntschaal. De sfeer op de opleiding krijgt de hoogste score. Studenten van de MLI vinden dit een 4,78 waard. 

De grootste groei is gemaakt op het kernthema toetsing en beoordeling. Dit jaar beoordelen studenten dit thema met een 4,04 ten opzichte van de 3,57 in 2022. Ook het contact met de beroepspraktijk scoort aanzienlijk hoger. De MLI-studenten geven dit een 4,14. In 2022 was dit nog een 3,70 uit 5. Van de keuzethema’s die de Marnix Academie belangrijk vindt, scoren de thema’s verdiepend leren (4.57), gelijke behandeling (4,25) en uitdaging en inzet (4,23) het beste. Tot slot geeft maar liefst 93% van de studenten aan opnieuw voor de MLI op de Marnix Academie te kiezen. En daar zijn we trots op!

Bekijk het factsheet

 

Over de Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek naar studenttevredenheid dat wordt uitgevoerd door Stichting Studiekeuze123. Begin dit kalenderjaar werden studenten van 74 hogescholen en universiteiten in Nederland uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. In een uitgebreide vragenlijst gaven zij aan hoe tevreden ze zijn over verschillende onderdelen van hun studie en hun onderwijsinstelling.