Help! Welke master past bij mij?

Master leren en innoveren

Stel, je bent net afgestudeerd aan de Pabo, maar eigenlijk nog niet uitgestudeerd. Of je bent al 20 jaar werkzaam als docent in het onderwijs en toe aan verdieping, in je werk of in jezelf als persoon. Maar misschien wil je je juist specialiseren in vernieuwingstrajecten op jouw school of wil je als schoolleider een verdiepingsslag maken. Herkenbaar? In dit blog geven we tips en meer informatie over onze masters, zodat het maken van een keuze makkelijker wordt.

Het begint met kritische vragen

Net als bij het kiezen van een bacheloropleiding, moet je bij de keuze voor een masteropleiding goed naar jezelf kijken. Stel jezelf een paar kritische vragen:

- Mis ik momenteel bepaalde vaardigheden?

- Waarom wil ik een master volgen?

- Welke masters zijn voor mij toegankelijk?

- Welke vakken of specialisaties vind ik nu boeiend? 

- Waar kan of wil ik nog in doorgroeien? 

- Welke uitdagingen of struikelblokken zie ik momenteel in mijn eigen school?

- Waar liggen mijn interesses?

Dit soort vragen helpen je verder om wat meer inzicht te krijgen in je wensen, vaardigheden en in jezelf natuurlijk! Tijdens voorlichtingen, proefstuderen of andere contactmomenten met onze docenten gaan we hier vaak dieper op in.  

Omdat we de vraag ‘welke master past bij mij?’ vaker krijgen, hebben we hieronder de masters, die wij bij de Marnix Academie aanbieden, voor je uitgelicht. Dit hebben we gedaan om jouw keuze voor een master wat makkelijker te maken!

Verschillende masters: welke past bij jou?

De Marnix Academie biedt in Utrecht vier verschillende masteropleidingen aan. We verzorgen deze samen met andere opleidingspartners. Hierdoor bundelen we landelijke expertise. 

Dit zijn onze masters:

- Passend Meesterschap

- Onderwijs & Technologie

- Leren en Innoveren

- Educational Leadership

De masters onderscheiden zich nadrukkelijk. De masteropleidingen leiden je op voor verschillende rollen en functies in het onderwijs. In combinatie met de pabo, nascholing en diverse post-hbo opleidingen bij het Marnix Onderwijscentrum, bieden we voor de verschillende fasen in je onderwijsloopbaan een bijbehorend aanbod. 

Passend Meesterschap

De Master Passend Meesterschap verdiept je professie als leraar. Je kunt deze opleiding volgen als je na een aantal jaren gewerkt te hebben een verdieping wil aanbrengen in je vak. Je kunt deze opleiding ook direct na het afstuderen volgen als je een stevige basis wil leggen onder je leraarschap en je onderwijsloopbaan. Omgaan met gedragsvraagstukken, differentiëren, inclusief onderwijs en activerende didactiek zijn belangrijke begrippen. 

Onderwijs en Technologie

De masteropleiding Onderwijs & Technologie bereidt je voor op de expertrol voor het gebruik van technologie in het onderwijs. Deze rol kun je vervullen binnen één locatie op school of voor meerdere scholen, opleidingen of vestigingen. Je ontwikkelt een visie op leren, onderwijs en technologie en ontwikkelt zowel theoretische en praktische kennis. Je leert hoe je gepersonaliseerd of gedifferentieerd leren mogelijk maakt met behulp van (adaptieve) leeromgevingen. 

Leren en innoveren

Bij de masteropleiding Leren en Innoveren ontwikkel je de kunde om in een vernieuwingsproces een centrale rol te vervullen. Als teacher leader ben jij degene die ten behoeve van onderwijsvernieuwing een praktijkanalyse uitvoert, de schoolvernieuwingsvraag verheldert en concretiseert. Je adviseert het management en treedt op als projectleider. Bij vernieuwing van onderwijs begeleid je je collega’s en ben je het aanspreekpunt voor het management. Deze masteropleiding sluit het beste aan wanneer je al een aantal jaar werkervaring hebt. 

Educational Leadership

Voor schoolleiders die zich verder willen professionaliseren, bieden we de Master Educational Leadership aan. Deze master biedt naast theoretische verdieping ook onderzoeksvaardigheden om je op te leiden tot onderzoeksmatig schoolleider. Je leert het systematisch vaststellen, onderzoeken en verbeteren van leerling- en schoolresultaten. Centraal in de opleiding staat de onderzoekende schoolleider, die leiding kan geven aan een school met een onderzoeksmatige cultuur. 

Een masteropleiding geeft verdieping! 

Welke opleiding het beste bij je past hangt af van een paar punten. Dit hangt af van de loopbaanfase waarin je zit, je rol of functie, maar ook zeker van je motivatie, beschikbare tijd, je wensen en persoonlijke ambitie. Het volgen van een masteropleiding geeft in elk geval veel verdieping en vormt een basis voor je verdere onderwijsloopbaan. 

Waarom een Marnix-master?

Een Marnix-master is uniek en van meerwaarde omdat: 

- Je een (nog) betere onderwijsprofessional en expert in een bepaald domein wordt;

- Je een bredere loopbaanmogelijkheden binnen én buiten de schoolorganisatie krijgt;

- De opleidingen kleinschalig en persoonlijk zijn;

- De docententeams breed en divers van samenstelling zijn;

- De leslocatie(s) van ons en onze partnerscholen centraal liggen en goed bereikbaar zijn.

Online voorlichting

Spreekt één van deze masters je aan, maar ben je er nog niet uit? Een (online) voorlichting bijwonen of een gesprek met een docent of student helpt bij het maken van je keuze. Tijdens zo’n gesprek gaan we dieper in op de vragen die je hebt over onze masters. Dit helpt je bij het doorlopen van jouw keuzeproces. Lees meer over de masters en meld je aan voor een voorlichting